leuks

januari 2024
Fantastisch, wat een leuk familiefeest waar we te gast waren. Veel plezier, gedanst, mensen die iets voor elkaar betekenen en twee jubilarissen uitgebreid door hun naasten geëerd! 

december 2023
Een heel toffe middag met Grasshoppers in Hotel de Wereld, Wageningen. Enthousiaste dansers en energie voor 100 ..... Kristina die de lach niet van haar gezicht laat .....


oktober 2023
Cor van Gilst verzorgt al heel lang de foto- en video opnamen voor Jazzhall '72 Gorinchem. De club zal blij zijn met zo'n trouwe metgezel. Als dank en erkenning hebben we tijdens ons concert bij hen, de kennismaking bezegeld door hem de Royal Bucket Pin voorzichtig op de mouw te spelden. Een leuke ontmoeting met een fijn mens!

september 2023
Een paar leuke feestjes gespeeld deze zomer. En het najaar geopend in Domburg. Een zomers weekend in een stadje vol met jazzliefhebbers.
Het was een fijn concert daar, mensen blij, dansers blij, iedereen blij! Even zwaaien dus en bedanken voor het leuke samenzijn.....

juni 2023
Een paar leuke feestjes gespeeld deze zomer. Onder andere het huwelijk van Niek en Lotte in Zeist. Een prachtige dag en jammer dat we niet samen een foto hebben gemaakt. Over 5 jaar bij hun eerste lustrum ...?

mei 2023

Franzi en Ysa gaan met ons mee naar Jazz by the Sea, Domburg, september as. Zij dansen sinds een jaar samen bij de Swingshakers in Tilburg. Een plek waar voornamelijk Lindy Hop wordt gedanst maar waar ook regelmatig andere stijlen uit de jaren 30 aan bod komen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld Blues, Charleston, Boogie Woogie en Collegiate Shag. De filosofie van de Swinghakers is dat al deze stijlen prima door elkaar gemixt kunnnen worden in één dansje. Alles kan, alles mag, als het maar swingt.
Laat je inspireren door de muziek en dans vooral met ze mee!


april 2023
In Argentinië is Dr. Washboard gevestigd, producent van zeer fraaie wasborden als ritme instrument. En van een handelbaar formaat. Zo één zoeken we, niet precies hetzelfde maar hopelijk ligt er nog een medium formaat wasbordje ergens in een kast van een muzikant die het niet meer gebruikt. Ken je zo iemand? Dan komen wij graag met hem in contact, als je ons helpt sturen we je een aardigheidje!

maart 2023
Dick, Lord Eastlake, onze Centrale Verwarming, drinkt altijd alcoholvrij. Nu komt dat geregeld in prachtig glaswerk en kan hij dat kwijt in zijn zelf gefabriceerde glashouder is vaak de vraag? en zie, ja, hij kan!

maart 2023
Toen we vorig najaar de dansmiddag van 5 maart bij bevriende muzikanten aankondigden was Anja de eerste die zei: "oh, dat is leuk, dan komen wij ook dansen!" Zo'n enthousiasme, daar worden we warm van. Vandaar dat we graag een symbool van vriendschap aan haar uitreiken: het enige echte Royal Bucket gastendoekje. Het is onderhand een collector's item, we hebben ze geregeld bij ons tijdens de concerten. Voor een bescheiden bedrag, dat gaat dan weer in de pot, want katoen, dat kost wat tegenswoordigs .......

maart 2023
We werken graag samen met dansscholen zoals JazzOut die lessen in Den Bosch en Nijmegen geven. Samen hebben we op 5 mrt 23 een dansmiddag in Podium Azijnfabriek georganiseerd en dan is het hartstikke fijn als je zo'n compliment krijgt. Ik bedoel, 2 jaar geleden was er nog maar een pril begin (qua Buckets dan), en nu ...........

januari 2023
Ward is een persoon die het leven goed doet, die vaak naar de dans komt en ook uitstraalt er lol in te hebben. Als we zo'n gasten zien bewegen hebben we er eer aan om ze even te bedanken voor hun enthousiasme.  Vandaar dat we hem de Royal Bucket Pin hebben opgespeld waarmee hij tot ambassadeur van RBJ is gepromoveerd ...

januari 2023
Paul, alias de Markies van Moustachistan is een bedreven zanger en bezigt graag de Nederlandse taal. In één van zijn vertolkingen komt een vogel voor. Wat dit bord daarmee van doen heeft zul je zien tijdens de "voorstelling" die je van ons bezoekt! Credits voor de kleindochters die de vogels en het kuikentje .... ach wa lief .... tekenden en kleurden.

Zo zorgen we voor verrassingen. Ook als er niet wordt gedanst is het leuk om de bezoekers te amuseren, niet enkel met hoe het klinkt!


oktober 2022
Koen en Anouk runnen de Swingshakers in Tilburg waar we in oktober te gast waren. Als je zoveel energie stopt in het mogelijk maken om te dansen, dan is dat dik een Royal Bucket Pin waard. En Koen is ook een pin-drager, dat is natuurlijk extra leuk. Het is voorwaar geen simpel ondernemerschap voor de dansscholen. Voortaan gaan hij en Anouk door het leven als 'ambassadeurs van de dans', samen een vette pin verdiend!


juni 22

"Jij hoeft alleen maar een trompetje mee te brengen" zeggen ze wel eens tegen me. Ja ja, zal wel ........ De grap is, ik speel het schijnbaar kleinste instrument en kom toch met de meeste koffers en spullen. (drummer niet meegerekend, die is altijd de klos. Het is een vak, je had ook voor wasbord kunnen kiezen .... ). De sousafoon is het grootst en komt met twéé koffers (waarvan één versterker). Wat maakt het uit? We zijn toch altijd met een paar auto's onderweg.

juni 2022
Dit wisten we echt niet van elkaar .... Nina, Lady la Thouèrs Bouquet draagt omgekeerd evenredig motief van de schoenen van Sr. tsssss .....

juni 2022
foto: Quote uit het Brabants Dagblad.
Dansen is plezier, vroegah ..... toen we 16 waren mochten we naar dansles. De die-hards blijven er in hangen maar velen verliezen het contact. En een keer komt dan weer de gelegenheid. Jazz in Duketown bood die aan de jazz-dansliefhebbers en wij mochten de muzikale ondersteuning verzorgen. Hoe leuk is het dan om te zien en voelen dat dit wordt gewaardeerd!

oktober 2021
Corona eist haar tol en dat betekende oa voor ons dat Michiel, onze gitarist uitviel. Gelukkig kennen we nogal wat muzikanten en Theo, een maat van Dirty Dozen Breda was graag genegen ons verder te helpen. Dat gaat nog steeds voort. Deze foto is uit een serie gemaakt door Wim Roelsma. Zo hou je natuurlijk de gitaar normaal gesproken niet vast .... tenzij voor de foto dan, ha ha!  


juni 2021
Op zoek naar een echte, representatieve Bucket die voor diverse doeleinden mee kan naar de concerten en dans-events. Deze spotten we in Tilburg. Leuk, maar te klein .....juni 2021
De start van een nieuwe band. Hoe gaat het eruit zien? Scouten wat er aan stijlen te bedenken is. Deze beviel het beste. Moet passen bij wat onze drijft. Niet over de top, Het is uitgaan, dansen, plezier beleven en dat het als een feestje voelt. We gaan naar het bal, maar het is burgers, boeren, buitenlui en niet de aristocraten, alhoewel we ons daarmee ook verbonden voelen. Zij dansen en feesten ook!